dinsdag 3 juli 2012

Wimbledon, vierde ronde

Mannen

Del Potro, toch iemand die geacht wordt een finale te kunnen bereiken, zelfs op Wimbledon, ligt er uit. De bedwinger is Alber Ferrer, de winnaar van het grastoernooi in Rosmalen. Del Potro probeerde de Spanjaard met harde services en crossballen te verschalken. Dit lukt maar deels. Ferrer liep zoals gewoonlijk op alles en was vaak snel genoeg. Verder was het voetenwerk fenomenaal en beschikte hij over snelle handjes.
Met 6-3, 6-2 en 6-3 kwam de Argentijn er niet aan te pas.

Federer maakte zijn opwachting tegen de Belg Malisse. Bij de bookmakers was de Zwitser huizenhoog favoriet, maar daar was niks van te merken. Federer speelde mogelijk zijn slechtste tennis ooit. Dit was echter te wijten aan een blessure. Een onwillige onderrug speelde hem al snel parten. De ballen kwamen niet meer door en de eerste set dreigde verloren te gaan. Met listig spel en bij 5-6 achter op Malisse’s service wist Federer de Belg te breken. De Belg wist zich geen raad met de situatie en verloor ook kansloos de tie-break. Daarna werd Federer gered door de toernooileiding want het dak ging dicht, een betwistbare beslissing. Een welkome adempauze voor Federer, die nu tijd had voor de fysiotherapeut.

De pijnstillers deden ook zijn werk en de tweede set werd door de Zwitsers met 6-1 gewonnen. In de derde set kon Malisse weer profiteren. Na verlies van de eerste twee games in de 4e set rechtte de kampioen van de Grand Slams zijn rug en maakte het gedecideerd af.

Veteraan Youzhny die in Grand Slams al zeven keer in de 4e ronde strandde,won van Istomin uit Oezbekistan. De regen was verder spelbreker bij de andere mannenpartijen, waarin Murray de eerste set tegen Cilic won. Een dag later liet de Brit zien weer dwingend te kunnen spelen. Hoe hij er nu echt voor staat - De Britten staan op wimbledon al meer dan 60 jaar droog- kunnen we morgen zien.  Het sprookje van Brian Baker is afgelopen. De qualifier verloor afgetekend van Philip Kohlschreiber, die het morgen tegen Tsonga  mag opnemen.Een andere Duitser, Florian Mayer kegelde verrassend Gasquet uit het toernooi. Lees verder voor een overzicht (en later verslag) van de kwartfinales.

Vrouwen

De favorieten bij de dames worstelen met hun vorm. Het was weer bijltjesdag. 
Sharapova, de favoriete voor de overwinning ligt er uit. Tegen de Duitse Sabine Lisicki kwam zij geen moment in haar ritme en verloor afgetekend met 6-4 en 6-3. Lisicki begon als door een adder gebeten en pakte meteen een ruime voorsprong. Zij nam revanche voor de verloren halve finale van vorig jaar, waar ze overmand werd door zenuwen. Bijkomend drama voor de Russische is dat ze haar nummer 1 positie kwijtraakt.
Een andere favoriete Clijsters is ook nog niet op het niveau van haar hoogtijdagen. Zij ging nog harder onderuit tegen een andere Duitse. Kerber won met tweemaal 6-1. Serena Williams, nog bijna nahijgend van haar narrow escape in de derde ronde, besloot het nu anders te doen. Met harde groundstrokes en nauwelijks fouten makend won ze met 6-1 de eerste set. Al vroeg in de tweede set sloeg de twijfel echter toe bij de koningin van het gras. Shvedova rook haar kans en sloeg een aantal schitterende passeerballen. Serena’s voorsprong was in no time verdwenen. Na 6-2 volgde een benauwde derde set, met ups en downs, waarin Serena in de achtste game een 40-0 voorsprong verspeelde. Uiteindelijk pakte ze laat in de derde set de winst met 9-7.Petra Kvitova haalde met pijn en moeite de derde set en overwon Schiavone daarna gedecideerd: 4-6, 7-5 en 6-1.

Lees verder voor de resultaten van de kwartfinales.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport