maandag 12 november 2012

ATP World Tour Finale: Battle of the giants

Federer versus Djokovic. De twee beste (fitte) tennissers van de 21e eeuw nemen het tegen elkaar op in de finale van de officieuze wereldkampioenschappen tennis. Het zijn ook de nummers 1 en 2 van de ATP wereldranglijst. Novak Djokovic, de nieuwe meester gaat de strijd aan met de oude heerser en volgens velen beste tennisser aller tijden: Roger Federer.

De Zwitser - in de herfst van zijn carrière- won al 6 maal het evenement dat tegenwoordig in Londen word gehouden. De Serviër heeft nog maar 1 zege op zijn palmares staan, maar met zijn 25 jaar  is heeft hij de leeftijd om nu te gaan oogsten.

De ATP World Tour Finals zijn het jaarlijkse tennistoetje waar de beste 8 spelers uitvechten wie de beste is.

Djokovic rekende in de halve finale 3 sets af met de nummer 7 van de wereld de Argentijn Juan-Martin Del Potro en won zijn 3 poulewedstrijden. Lees hier het verslag van de halve finale.
Federer nam in de andere halve finale revanche op de Schot Andy Murray, voor de verloren Olympische finale. Lees hier het verslag. In de poule wedstrijden verloor- een al geplaatste Federer- van del Potro. Klik hier voor de uitslagen en poule standen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport