zondag 10 maart 2013

Kipyego wint halve marathon CPC

De traditionele City Pier City loop was weer een Afrikaanse gelegenheid bij de topper. De eerste winnaar ooit was Wim Kalf in 1975, het evenement had toen maar 1 afstand: de 15 km. De enige andere Nederlandse winaars die ooit wonnen, waren Cor Lambrechts en Marti ten Kate (van 1987 tot en met 1990)De Keniaan Edwin Kipyego heeft zondag de City-Pier-City-loop op zijn naam geschreven. Hij legde de halve marathon in en rondom Den Haag in 1:00.05 uur. Zijn landgenoot Henry Kiplagat volgde op seconden en werd tweede, vlak voor Abere Belay uit Ethiopië. Michel Butter eindigde in 1:02.25 op de elfde plaats.

Bij de vrouwen was de Française Laurane Picoche met overmacht de beste. Haar 1:11.45 was precies tweeënhalve minuut sneller dan Tone Ilstad Hjalmarsen uit Noorwegen. De Spaanse Marta Esteban werd in 1:14.58 derde. Beste Nederlandse was Marieke Falkmann , die op een halve minuut de vierde plaats veroverde.

De lopers werden geteisterd door een koude noordoosten wind die de gevoelstemperatuur beneden het vriespunt bracht. Dit jaar ging de halve marathon weer als vanouds langs de Scheveningse boulevald, maar het leverde door een koude tegenwind niet het beoogde voordeel op.

Het evenement, dat een van de drukste van Nederland is, was als vanouds weer vol met lopers en supporters.Het middenterrein was dan ook al voor de start van de halve marathon tot een grote blubberpoel verworden, waar zelfs pompen werden ingezet om het water weg te laten lopen.

Er waren ruim 33.000 deelnemers aan de Ernst & Bobbie Kinderloop, ABN AMRO Jeugdloop, West 5 km Loop, Dunea 10 km Loop of ABN AMRO Halve Marathon die genoten van de feestelijke sfeer op het Malieveld en langs het parcours.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport