woensdag 16 juli 2014

Live Blog etappe 11 Besancon naar Oyonnax

Afbeelding weergeven op Twitter

Tony Gallopin heeft in een hectische rit de winst gegrepen in de 11 etappe naar Oyonnax. De Franse voormalig drager van het geel demarreerde op 14 kilometer na de laatste beklimming. Terwijl hij werd bijgehaald door drie renners waaronder favoriet Peter Sagan, demarreerde hij nogmaals op 3 kilometer van de meet.

Zijn metgezellen die de adem van het peloton in de nek voelden, keken elkaar aan en wilden het gat niet dichtrijden. het jagende eerste peloton, waar Jon Degenkolb de snelste was, kwam 10 meter te kort om de vluchter te grijpen.

Klassement

In het algemeen klassement blijft Nibali zijn voorsprong op Porte behouden. Bauke Mollema schuift een plaats op naar plaats 9, voor Jurgen van den Broeck. Beiden wonnen een plek omdat de Portugees Rui Costa in de afdaling tijd verloor.

Rituitslag

Live Blog

Finish Gallopin WINT! Peloton op 10 meter, Degenkolb wint sprint peloton voor Trentin. Sagan is verliezer van de dag. Zijn ploeg is te vroeg opgebrand.

500 meter -Gallopin blijf doorgaan, ze komen niet dichterbij.

1km - Gallopin profiteert, op weg naar de laatste meters, Sagan houdt de benen stil. De

1,5 km - De fransman heeft 100 meter voorsprong, Sagan is boos op zijn vluchtmakkers

2km -Die deksels Gallopin heeft nu weer een klein gaatje, Sagan kan of wil niet meer dichtrijden, rogers aarzelt, pokerspel

3 km Kwiatkowski aan de leiding, maar BMC is dichtbij

4 km Izaguirre, kwiatkowski, Sagan komen  bij Gallopin

5 km Rogers op kop van de jagende voorhoede. ze komen heel dicht bij

6 km - nog 6 seconden voorsprong voor de ex-gele truidrager

8km - Gallopin, geeft alles, vol risico in de afdaling,  nog 10 seconden voor.

10 km DeMarchi reed lang op kop voor Sagan. Sagan nu zelf aan het front

14 km  het is niet Sagan die weg sluipt, Galoppin demarreert! Hij brengt het spel op de wagen.

 15km  in de beklimming sluiten veel renners, waaronder Mollema aan.

16 km roche ingelopen. Kwiatkowski daalt weer snel. Tony martin, Van Avermaet en gele trui drager Nibali zitten ook voorin. Er is een voorste groepje losgeraakt.

18 km Gautier, Herrada en Bakelants worden ingelopen door het peloton. Alleen Roche nog vooruit: 0.18. Talansky eet zwart brood en zit op 22 minuten.

21 km Roche gaat alleen door. Elmiger wordt na een hele dag vol in de aanval geweest te zijn , teruggepakt.

24 km Sagan en Cannondale loeren op een sprong naar de koplopers. verschil nog maar 20 seconden. We gaan naar de laatste 2 klimmetjes  (alleen de eerst telt: de Côte d'Echallon (3de categorie, 3 km lang à 6,6%)

36 km - Gautier en Herrada sluiten aan bij de koplopers, maar het peloton is niet ver weg: 0.36

38 km Elmiger als eerste boven. Roche en Bakelants komen bij de Zwitser. peloton op 35 seconden. Talansky al op ruim 18 minuten.

39 km Elmiger onderweg naar top van de klim 4e categorie , Roche en Bakelants liggen niet ver voor het peloton, waar lopez en Gautier zijn gedemarreerd. In het peloton zit Nibali. Slagter heeft zich opgeblazen en lost uit het peloton, oei, dat wordt nog een zwaar laatste deel.

41 km Lemoine en Slagter hebben de slag gemist, beiden worden door het peloton opgeslokt

46,2 km - Bakelants als tweede boven op de col, op 37 tellen van Elmiger. Roche, Slagter en Lemoine in het wiel van de Belg.

47 km - Roche komt bij Slagter en Bakelants, die 46 tellen achter Elmiger rijden. Peloton op ruim een minuut.

48,5 km - Elmiger laat ook Lemoine achter.

49 km - Bakelants springt weg. Slagter reageert.

50 km -Andrew Talansky is er bij gaan zitten. Hij zit teneergeslagen op een railing langs de weg. De ploegleiding praat op de Amerikaan in. Zal hij de etappe kunnen uitrijden of geeft hij zometeen op? Na een aantal minuten stapt de Amerikaan weer op zijn fiets, met de tranen in zijn ogen.

52km In het peloton lossen nu steeds meer renners. Greipel, Riblon, Renshaw, Démare, Matthews zijn enkele van de namen. Garmin trekt hard door. Ook in de kopgroep breekt het. Delaplace moet Lemoine en Elmiger laten gaan.

55km Waar kopman Andrew Talansky lijdt op minuten achterstand op het peloton, posteert zijn ploeg zich aan de kop van de meute. Garmin-Sharp trekt nu superhard door. Zetten ze hun kaarten nu op Tom Jelte Slagter?! De voorsprong van het drietal voorop is 2 minuut 35 seconden. We beginnen aan de heuvelachtige eindfase van de etappe!

65km- Talansky ploetert inmiddels alleen verder op zo'n 3 minuut 20 seconden van het peloton.
Greipel
83km Andrew Talansky lost uit het peloton. De kopman van Garmin-Sharp is gehavend en rijdt al dagen moeizaam.

95km -De Duitser André Greipel wint de tussensprint van het peloton, voor Alexander Kristoff. Marcel Kittel komt nog dichtbij. Sagan laat de tussensprint min of meer schieten. 
99km -De kopgroep sprint toch om de eerste puntjes voor het groen . Lemoine wint voor Elmiger en Delaplace. Het peloton volgt op iets meer dan 4 minuten.

101km - Peter Sagan zou ziek zijn, dat gaf BMC-rijder Greg van Avermaet vandaag voor de start aan tegen Sporza. Sagan doet er echter alles aan het tegendeel te bewijzen. Vlak na de start trok hij al alleen ten aanval. En nu laat hij zijn ploeggenoten keihard rijden aan de kop van het peloton. De Slowaakse groene truidrager ziet zichzelf vandaag als kanshebber voor de etappe winst. Het laatste deel van de rit is heuvelachtig. Overigens kan ook Van Avermaet dit terrein goed aan.

114km De voorsprong van de drie voorop is weer iets verder teruggelopen: 4 minuut 36 seconden. Als een langgerekt lint kronkelen 176 renners in de grote groep door de velden. Het gaat zo'n 55 km/u nu.

123km -Elmiger, Lemoine en Delaplace doen het nu rustiger aan.

139km- De voorsprong van het drietal bedraagt inmiddels ruim 6 minuten.  rust in het peloton is teruggekeerd

154km De Zwitserse kampioen Martin Elmiger lukte het wel om iets langer alleen voorop te blijven. Hij ging er 5 minuten geleden vandoor en werd gevolgd door Lemoine (Cofidis) en Delaplace (Brétagne). Is dit dan de ontsnapping van de dag?

168km Peloton laat niemand gaan: Sagan is weer bijgehaald. Wie gaat er nu? Het peloton rijdt superhard in de beginfase. De groep is lang uitgerekt en achteraan hangen ze aan het elastiek.

175km- Nu is het Adam Hansen die ervandoor gaat. De Australier van Lotto wordt hard achterna gezeten door de grote meute.  De vier vluchters zijn teruggehaald door het peloton.


182km - Er zijn verschillende ontsnappingspogingen direct na de start. Roy (FDJ), Rast (Trek) en Pineau (IAM) vormen een klein kopgroepje. Devenys (Giant) sluit iets later aan.

186km Lars Boom en Marcel Kittel rijden kort na elkaar lek in de neutrale zone. 

187km- De officieuze start in Besançon heeft zojuist plaatsgevonden. De 179 overgebleven renners rijden door richting de officiële plek van vertrek, om 12.50 uur dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport