woensdag 23 juli 2014

Voorbeschouwing en profiel 17e etappe naar Pla d'Adet (124,5 km)

.
23 juli 2014: De zeventiende etappe, Saint-Gaudens - Saint-Lary Pla d'Adet (124,5 km) is de tweede rit door de Pyreneen en meteen de kortste rit. Toch zal er spektakel zijn in deze koninginnerit en voor de niet-klimmers een gevecht om op tijd binnen te komen. 

Drie cols van eerste categorie en de slotklim van buitencategorie beloven een mooie etappe. De laatste keer dat de Tour op Pla d'Adet finishte won de Amerikaan George Hincapie. Hij moest die overwinning, net als zijn voormalig kopman, Lance Armstrong, jaren later inleveren wegens doping. 
Machtsklimmer Joaquin Rodriquez zal snel weer punten voor zijn bolletjestrui willen pakken. Een snelle en mogelijk lange aanval van de Spanjaard ligt voor de hand. Van De top 5 zal ook nog vuurwerk te verwachten vallen. Misschien iets voor klimmers als Rolland of van den Broeck ,die nog geen etappe overwinning hebben.

Etappe uitslag en samenvatting , lees hier verder
Klassementen lees hier verder



Live verslag

Finish Majka heeft iedereen gelost, Visconti wordt tweede voor, Nibali, Peraud en Rolland.
Mollema knap vooraan , kort achter Nibali. Mollema schuift weer op naar 7e ste in het alg. kassement, net voorbij Ten Dam die ook weinig op Nibali verliest.

8 km majka laat Rodriquez achter en rijdt naar Visconti. Mollema blijft nog lang stand houden, maar wordt door Nibali en Peraud bijgehaald. Ondertussen fel gevecht om witte trui tussen Bardet die demarreerde en Pinot die terugkomt.

10 km vier koplopers zijn weg, Visconti demarreer daarna snel. Rolland, Roche blijven achter.

25 km Nog 16 renners over in groep Mollema, die 1.03 achter ligt op Kirijenka. 4.03 op grote groep met Nibali.
45 km Herrada en Roche zijn ontsnapt bij de groep van achtervolgers, maar woeden weer gegrepen. 


stand van zaken: aan de voet van de Peyresourde demarreert Kirijenka uit een groep van 22 renners.Vasil Kirijenka neemt eenmaximale  voorsprong van ruim anderhalve minuut op een groep van 20 renners waaronder Mollema en van den Broeck. 

V


Live blog


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport